“Anneke” – een mensenleven met Parkinson
“Parkinson is een enorm ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen, maar de manier waarop de ziekte zich uit is voor geen mens hetzelfde."(Parkinson stichting)
Frank heeft Anneke Smith een jaar lang gefotografeerd. Hij brengt haar ziekteverloop in beeld met een serie maandelijks gemaakte foto’s. Naast deze meer objectieve foto’s brengt hij de persoonlijkheid van Anneke in beeld: menselijk, warm en waardevol. Zo willen Anneke en Frank mensen in gesprek brengen over het chronisch ziek zijn en wat de betekenis is van een menselijk leven.
Anneke en Frank zijn al ruim 20 jaar bevriend. Zij leerden elkaar als buren kennen in Amersfoort. Enkele jaren geleden verloren zij elkaar uit het oog toen Anneke moest verhuizen. Met deze fototentoonstelling hebben zij hun vriendschap nieuw leven ingeblazen. Dit is te zien aan de directheid van de foto’s. Voor zijn foto’s gebruikt hij het aanwezig licht. Zo blijft hij dicht bij de realiteit.
Deze tentoonstelling zal mede plaatsvinden in het kader van het tweejaarlijks fotofestival 033fotostad in Amersfoort. Meer informatie over dit festival is te vinden op 033fotostad.com.
Back to Top