De gemeente Amersfoort steunt dit project. Jij ook?

De gemeente Amersfoort steunt dit project. Jij ook?


Anneke - een mensenleven met Parkinson
De reden voor Anneke om mee te werken aan deze tentoonstelling is dat zij meer begrip voor een leven met de ziekte van Parkinson wil creëren. Parkinson heeft vergaande gevolgen voor haar leven. Het ziekteverloop is in fasen en stappen. Steeds levert zij functies en mogelijkheden in. Bijvoorbeeld in mobiliteit en zelfstandigheid. Er is geen herstel.
De onzekerheid over wat je te wachten staat maakt dat eenzaamheid en wanhoop op de loer liggen. Ook haar vrijetijdsbesteding wordt steeds meer beperkt, zoals muziek maken en schilderen. Het is een hele opgave om dit zelf te accepteren. En als anderen meer rekening hiermee houden zijn de gevolgen van de ziekte beter te dragen.
Anneke en ik zijn al ruim 20 jaar bevriend. Eerst zagen wij elkaar als buren, nu in het verzorgingshuis. Onze vriendschap en gezamenlijke passie voor kunst geven de foto's een extra dimensie.
Crowdfunding
Zonder hulp kan deze fototentoonstelling niet doorgaan. Het gaat om de kosten van de fotolijsten en het afdrukken van in totaal 35 foto's. In totaal bedragen de kosten 4000 euro. De gemeente Amersfoort steunt dit project al via een subsidie voor kunst en cultuur met 2500 euro.
Draag jij bij aan de resterende 779 euro? Je kunt nog tot 28 september doneren via deze link: Voordekunst.nl. Voor meer informatie of als je wilt reageren op mijn tentoonstelling klik dan HIER. 
Tijdstip en locatie
Als de financiering lukt zal de tentoonstelling najaar 2020 plaatsvinden in het St. Pieters en Bloklands Gasthuis, Achter Davidshof 1 Amersfoort. De openingstijden zijn dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
Hieronder een selectie van de foto's
Maandelijks heb ik een foto gemaakt om een beeld te geven van het ziekteverloop
Naast de meer objectieve foto’s over het ziekteverloop brengt ik de persoonlijkheid van Anneke in beeld: menselijk, warm en waardevol.
Back to Top