Mijn motivatie en inspiratie
Met mijn foto’s wil ik mensen bewust maken van sociale en maatschappelijke thema’s. De foto's van Anneke over een leven met Parkinson zijn hier een voorbeeld van. Mijn streven is om mensen aan het denken zetten over sociale vraagstukken, zoals het leven met een chronische zieke. De fotografen Paul Strand, Robert Frank en Stephan Vanfleteren inspireren mij bij deze vorm van fotografie. De boodschap is dat een mens meer is dan zijn ziekte of gebrek.
Met mijn foto's breng ik bijzondere personen in hun eigen omgeving, betrokken en kunstzinnig in beeld. De foto's maak ik in hun eigen omgeving en met bestaand licht. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer, waarbij de aandacht op de persoon zelf komt te liggen.
Mijn achtergrond
Al van jongs af aan ben ik bezig met fotografie. Dit begon als kind met het maken van fotoreportages en fotoboeken. In 2019 heb ik mijn "oude" passie weer opgepakt en treed ik ermee naar buiten. Cornelia Nauta in Amersfoort heeft mij geholpen om mij verder te ontwikkelen in de fotografie. Bij de totstandkoming van de tentoonstelling “Anneke” hebben wij nauw samengewerkt.
Naast de fotografie houd ik mij ook bezig met model- en portretschilderen en werk ik als docent bij de Hogeschool Utrecht bij het instituut voor Arbeid en Organisatie.

Back to Top