Achtergrond
Anneke en ik zijn al ruim 20 jaar bevriend. Eerst zagen wij elkaar als buren, nu zien wij elkaar in het verzorgingshuis. Onze gezamenlijke passie voor kunst verbindt ons.

Doel
Het doel van dit fotoproject is om mensen bewust te maken van de problematiek rondom deze chronische ziekte en de waarde van het leven. De tentoonstelling is beschikbaar voor organisaties die dit thema bespreekbaar willen maken. Bijvoorbeeld in de ouderen- of palliatieve zorg.
De Stad Amersfoort heeft op 30 juni 2021 een uitgebreid interview geplaatst over de achtergrond van het project. Klik hier om het artikel te lezen.Veranderingen in de tijd

Voor deze tentoonstelling fotografeerde ik Anneke een jaar lang. Een serie van 8 maandelijks genomen foto’s geeft een feitelijk beeld van het ziekteverloop.
Wat belangrijk is voor Anneke
De andere foto’s zijn verhalend en symbolisch. Ze laten zien hoe Anneke’s leven verandert en tonen waar zij zingeving uit put.

Enkele reacties van bezoekers
"Het was ontroerend de foto's te zien op de locatie waar Anneke nu ook woont. De focus die zichtbaar was op haar gezicht bij de activiteiten was voor ons met name heel herkenbaar. En in alle foto's zagen we Anneke zoals ze is, haar karakter en mimiek blijven toch onmiskenbaar. Dank voor de mooie tentoonstelling!"
"Het is ontroerend en heel erg mooi."
"Wat een prachtige foto's: zoveel verandering, maar ook nog zoveel Anneke!"
Projectsubsidie en crowdfunding
Zonder hulp zou deze fototentoonstelling niet plaats kunnen vinden. De gemeente Amersfoort steunt dit project via een subsidie voor kunst en cultuur. Daarnaast hebben 32 donateurs een bijdrage gegeven.
Tot slot enkele impressies van de tentoonstelling

Back to Top